onsdag 16 juli 2008

Stigmatiseringen dödar fler än preparaten - En kamrat är död! Han begick självmord!

Ytterligare en kamrat har tagit sitt liv! Det skedde i anslutning till att en personal på kliniken i Katrineholm där han hade sin metadonbehandling nekat honom hans dos! Anledningen till att han nekades berodde på att han haft inbrott i sin bil och då blev av med sina doser! Att dom fanns i bilen berodde på att han på morgonen varit på Apoteket och hämtat sina doser, inget konstigt i det! Även Diabetiker går till Apoteket. Väl på kliniken för att tala om inbrottet och få nya doser så säger personalen - Du får inga nya doser - Varvid Kalle (fingerat namn) säger - Jag orkar inte, jag tar livet av mig! Personalen svarar helt rått - Gör det då!!! Det finns vittnen, bland annat uppehöll sig en Mamma till en annan brukare i lokalen, och hon har till Johan Stenbäck (verksamhetschef Stockholms Brukarförening) bekräftat händelsen. Vi söker fullmakt från Kalles anhöriga om att gå vidare och anmäla till HSAN & Socialstyrelsen, först ska vi tala med en jurist så att ärendet blir korrekt handlagt. 

Vi tänker på DIG kalle! Solidaritet och humanism respekt till er alla. 
Mvh Berne

3 kommentarer:

  1. Det här är ju helt sjukt. Det är någonting allvarligt fel på Sverige's narkotikapolitik. Lyckligtvis finns det sådana som oss som kämpar emot!

    Fortsätt skriva och jag fortsätter läsa. :)

    SvaraRadera
  2. Man undrar ibland om vi i detta land skulle ge en döende cancer-patient morfin mot smärtorna"det är ju starkt vanebildande"För tänk på "signalerna"vi då skulle ge. Wulf blg.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.