söndag 8 februari 2009

Chef besvarar kritiken - Publicerad 6 februari 2009 - 18:17

Chef besvarar kritiken - Publicerad 6 februari 2009 - 18:17 

SE INSLAGET - http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=73401&a=1435409&lid=senasteNytt_906076&lpos=rubrik_1435409

Närgångna kroppsvisitationer av människor på beroendeenheten i Skellefteå ledde till en polisanmälan från Svenska brukarföreningen tidigare i veckan. Nu svarar verksamhetschefen på kritiken.

Efter polisanmälan mot psykiatriska klinikens chef och kritiken mot beroendeenheten i Skellefteå har klinikchefen Carl-Gustav Olofsson nu beslutat om en utbildningsdag. Bland annat med representanter från Svenska brukarföreningen - som stod för själva polisanmälan.


7 kommentarer:

 1. Fattar inte vad ni brukarföreningen sysslar med, vill ni bara förstöra för oss som är med i programmet eller?

  De personer ni har pratat med har som du kanske kan räkna ut injicerat själva och allt detta startade med ett par lögner för att dom ska klara sig och sen riktades all uppmärksamhet mot visiteringen istället, helt galet. Det är ju en självklarhet att dom ska få kolla så vi inte injicerar, dom kollade händer och fötter, inte kan man väl kalla det för en omfattande visitering. Att dom ska va fått ta av sig trosor osv, är rena lögner.

  Brukarföreningen är som ett stort jävla skämt, sanningen kommer komma fram förr eller senare då ska ni få be hela Skellefteå om ursäkt, lägg er inte i sånt ni inte har en aning om vad det är. Ta reda på hela sanningen nästa gång, man ska inte tro på allt som folk säger.

  Du Berne, hela Skellefteå tycker du är en ful jävla idiotjävel som borde ruttna i helvetet, och det kommer du att göra också, va så säker. håll dig borta från oss i framtiden, kommer du till skeå så ska vi begrava dig.

  SvaraRadera
 2. Jenny Forsberg6 april 2009 15:02

  Berne! Jag studerar juridik, sista terminen, och jag hoppas Du polisanmäler mordhotet ovan. Har följt Er anmälan mot Skellefteåmottagningen och kanske är det en tillfällighet att en patient, dvs sign Anonym, tar till hot istället för att argumentera för sin sak, då han ogillar det Du och Brukarföreningen säger och står för - eller så har det något att göra med de förebilder vederbörande har bland sina behandlare,och den syn dessa synes ha på Svea Rikes lag. Stå på Er, det är på detta vis saker och ting ändras i samhället.

  SvaraRadera
 3. Christina Paulsrud6 april 2009 15:11

  Hej! Jag vill bara ge ord åt min beundran inför Maria Jensen,tjejen som blivit de kränkta Skellefteåpatienternas ansikte.Det kan ha ett högt personligt pris att stå fast vid vad man anser, och hon har inte ens vikit sig då ö.l Olofson tar till utpressning och hotar med utskrivning ur metadonprogrammet! Fy faen vad starkt! GoGirl!!!Du har oss substitutionspatienter i Stockholm MED Dig!Kikki, Sth brukarförening

  SvaraRadera
 4. Ådalen -1931, Skellefteå - 2009.
  Opiatanvändare i alla län - förenen eder!

  SvaraRadera
 5. Jag håller fullkomligt med Jenny & Christina. En eloge till tjejen som anmält detta. Jag stöttar och tänker på dig!!!!

  Som Jenny skrev: (Kanske ligger det nåt i det?)

  "så har det något att göra med de förebilder vederbörande har bland sina behandlare,och den syn dessa synes ha på Svea Rikes lag"

  Yapp,,,,Man verkar inte kunna basen för vad hälso- och sjukvården vilar på!

  Till anonym: hela Skellefteå instämmer inte i ditt uttalande om Berne & Brukarföreningen. Det där har du fått om bakfoten!
  Läs på om Hälso- och sjukvårdslagen och fundera en stund.....Vem är det då som bedriver galenskap?

  Var tacksam över att någon reagerar på kränkande särbehandling!

  Det är nog inte Berne som ska be Skellefteå om en ursäkt !!!

  I det här fallet blir det nog DU som får göra det! Det blir nog DU som får stå i skamvrån! Inser du att du har mordhotat en man, tillika förening, som värnar om människor? Jag säger bara: Anmäl detta!

  Tacksamhet,,, det är vad jag känner,,, han arbetar för, och värnar om individers integritet, respekt och vård på lika villkor.

  Hälsningar
  En -snart fd- Skelleftebo

  SvaraRadera
 6. Hoppas att första kommentaren är polisanmäld, det va det jävligaste jag sett. IP går att fixa hoppas det inte va nån offentlig dator bara! stå på er! brukarföreningen är viktigaste som hänt

  SvaraRadera
 7. Jag kan instämma i en mening som finns i hot inlägget, det är "att sanningen alltid kommer fram till slut" och det hoppas jag att den gör i detta fallet.
  För att den som uttalat detta hot skall kunna ställa till svars.
  Det som Brukarföreningen gör för oss i de olika metadun/buprenorfin programmen är ovärderligt.
  Det är den organisation som står upp för våra rättigheter och frontar i kampen mot stigmatisering och kränkande behandling av en redan utsatt grupp.
  Stå på er BF, ni gör ett fantastikt arbete och ni behövs.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.