söndag 8 februari 2009

Polisen uttalar sig om polisanmälan och samarbetet med kliniken

http://svtplay.se/v/1431641/vasterbottensnytt/polisen__det_behovs_mer_kontroll?sb,k104714,5,f,-1


Publicerad 5 februari 2009 - 05:20 på SVT Västerbotten
Det behövs mer kontroll av dem som behandlas med metadon och subutex i Skellefteå, inte mindre. Det menar i alla fall polisen efter att Västerbottensnytt i går berättade att brukarföreningen i Stockholm polisanmält klinikchefen i Skellefteå.

Stefan Lundström på spaningsenheten i Skellefteå jobbar främst med narkotika, och har stor erfarenhet av opiatprogrammet.
- Att de gör de här kontrollerna är helt befogat och jag är helt övertygad om att personalen på opiatavdelningen gör det här av en god anledning, säger han.
Han vill snarare strama upp verksamheten mer.
- Vi har fått indikationer på att det kommer subutex från subutexprogrammet och därför är vi lite kritiska mot till exempel vissa rutiner som de har där uppe vid mottagningen, så visst välkomnar vi att dom måste kolla ordentligt, säger Stefan Lundström.
Enligt honom finns det patienter i programmet som tar till exempel subutex på ett felaktigt sätt, och i och med det frigör möjligheter att sälja tabletter ute på gatan till ett högt pris.
- Jag kan bara säga att ett sånt här program ska va förenat med villkor det är min absoluta uppfattning. Har man inga villkor faller allt så det skulle vara en katastrof. Det är självklart att man i ett subutexprogram måste samarbeta mellan polisen, socialtjänsten och opiatprogrammet. Det handlar ju om att hjälpa individer på fötter och skaffa sig drägligt liv, menar polisen Stefan Lundström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.