lördag 15 september 2007

Harm Reduction & Peer 2 Peer - Bild 2 - Hur att undvika skador vid injicering


Faktum: Första gången vi injicerade så gjorde dom flesta det med en kamrat. Då är det viktigt att den ena personen kan lära ut hur att injicera på ett så säkert sätt, och viktigast finnas på plats om du skulle fått en överdos=Peer 2 Peer

2 kommentarer:

 1. Tjenare Berne. Micke W här från Umeå. Det var ett år sen vi snackade sist, ledsen för det. Tänkte bara berätta lite hur det går för mig för tillfället. Jag jobbar för tillfället nu med Umeå Filmfestival, har precis avslutat en lyckad interferon-behandling som jag satte igång efter ett byte från Subutex till Metadon. Fan vilken skillnad i mående mellan de två, som dag och natt. Jag mår nu psykiskt bättre än jag någonsin har gjort! Har noll drogsug och ska nu efter jul börja plugga förhoppningsvis till läkare(om jag kommer in), men annars tandläkare(dit kommer jag in). Och det är absolut inte pga att jag vill ha ett receptblock ;)
  Har tyvärr ingen tid till att hålla igång någon brukarfilial här uppe, men måste ändå rapportera att klimatet i staden har förändrats rejält. Åtminstone jag är helnöjd över behandlingen i stan, har inte hört någon som klagat på länge heller(fast jag har inte så mycket kontakt med folket nå mer heller).

  Jag vill bara tacka dig än en gång för hjälpen då för 3 år sedan, för förmedlad kontakt till Nisse, men ännu mera tack för jag märker uppriktigt en allmänt förbättrad syn på substitutionsbehandling och jag kan inte tänka mig att någon annan än du och resten av gänget är ansvariga för det!!

  Må väl, vi hörs! Jag ringer när jag kommer ner till Sthlm så får vi ta en fika!

  /Micke

  SvaraRadera
 2. Hej Micke!
  Kanon att det går bra för dig! Här hos oss på SBF börjar arbetssituationen snart ta ut sin fulla rätt! Problemet är att vi inte får tillräckliga ekonomiska bidrag, andra organisationer som inte består av oss får pengar för att uttala sig om oss, vad som är bra eller vad som är dåligt och dom får miljoner i bidrag. Vi går på knäna men vi ger inte upp, kampen måste gå vidare. Tungt att du ska plugga till läkare! Det behövs fler socialsekreterare, läkare från vårt kollektiv. Emaila mig din emailadress. Mvh Berne

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.