torsdag 20 september 2007

Svensktoppen och Tio I topp kommer snart till en Blogg nära dig - (Socialstyrelsen kritiserar)

Socialstyrelsen kom för någon vecka sedan ut med en rapport som hårt kritiserar den Svenska Substitutionsvården för att inte erbjuda tillräckligt med, och värst av allt, på vissa orter ingen alls vård alls. Ca en av tio brukare får substitutionsbehandling! Inom SBF anser vi siffran vara alldeles för låg. Våra kamrater vet om att det är svårt och ibland omöjligt att få substitutionsbehandling och därför söker många överhuvudtaget inte och då främst i dom mindre orterna. Tänk er att detta sker i Sverige där Substitutionsvården och narkomanvården alltid slagit sig för bröstet påstått att I Sverige så finns det ett innehåll i vården (vilket nonsens) till skillnad med Europa där dom bara pytsar ut Metadondoser til höger och vänster. Vi som är brukare av dessa tjänster ser aldrig något annat än flaskan vi dricker ur och plastmuggen vi pinkar i.
I socialstyrelsens rapport så kritiseras både privata och landstingsdrivna kliniker. LG (kollega) har idag 20 sep beställt ut samtliga tillsynsrapporter från Socialstyrelsen. Så snart vi fått dessa så kommer vi kommentera dom.
Den Stockholmsklinik som fick hårdast kritik är: (salut) DIN SUPPORT! Hurra, hurra, hurra, hurra, klappar händerna!
Frågan vi alla vill ha svar på:
Hur känns det att vinna (mikrofon)?

Jag och mina kollegor kommer försöka göra en tio i topp lista över alla kliniker i Sverige som erbjuder substitutionsbehandling, en SVENSKTOPPEN både över dom bästa och dom sämsta!

Vi arbetar just nu tillsammans med en forskare med att ta fram en enkät så att vi på ett rättvist sätt kan mäta klinikerna. Ett problem vi måste lösa är att klinikerna som bara funnits i något år har nöjdare brukare än på dom som funnits en längre tid.

Håll ut kära läsare, det kommer bli bra läsning. Var försiktiga där ute, inga överdoser tack. Har redan varit på fem begravningar i år.
Länk till Socialstyrelsens Rapport: www.socialstyrelsen.se/NR/rdonlyres/49AD6932-040A-49B4-AB581C31527B/8329/200710926.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.